Hhrvatski

Drago mi je da imate interes u moj politiski rad. Puno ljudi su nazvali buducu evropsku glasbu koja ce da bude 26.svibnja “glasbu sudbine”. Jer se s njom odlucuje dali ce evropa da se vrati na male-male korake ili cemo mi kao gradjani evropske unije skupa nositi se sa izazovima.

Kao kandidat socialdemokratske stranke njemacke (SPD) ukljucujem se za drustveniju, odrzivu i demokratsku evropu. Za meine to na primjer znaci :

  • minimum nadnica u svim evropskim zemljama
  • Evropsko osiguranje za nezaposlene
  • Smanjenje plasticnog otpada
  • Financiranje iztrazivanja za nove pogonske sustave

Vazno mi je ojacati evropsku uniju tome pripada i ojacanje evropskog parlamenta i stvaranje izbornih krugova za evropu i razvoj ustava za evropsku uniju.povrh toga treba da se brani bazna vrijednost od EU. Zato trebamo sankcije protiv clanice koji se zanemare te bazne vrijednost.

Sa vasim glasem za stranku SPD mozete pomoci da Evropa postane drustvenija, odrzivljiva i demokratska.

Kao clan evropske unije imate pravo da glasate i u njemackoj. Ako zivite u njemackoj ili ako vjecinu vremena ovde provodite. Vazno je da svako ko glasuje samo jedan glas ima, sto znaci da morate da se odlucite dali glasate u hrvatskoj ili u njemackoj. Ako zelite glasati ovde morate podneti zahtjev kod grada Ulma "Antrag eines Unionsbürgers auf Eintragung in das Wählerverzeichnis".

Za vise detalje vidite: https://www.ulm.de/global/datenpool/lebenslagen/wahlen-und-b%C3%BCrgerbeteiligung/europawahl/wer-darf-w%C3%A4hlen-(aktives-wahlrecht)

Za Alb-Donau Kreis/Biberach vidite: Alb-Donau-Kreis: https://www.alb-donau-kreis.de/landratsamt/europawahl.php  Biberach: https://www.biberach.de/landkreis/gremien-politik/wahlen0/europawahl.html

Ako imate jos pitanja kliknite na kontakt.

Social Media

        

Sprachen

       

        

Countdown bis zur Europawahl

Jetzt Mitglied werden

Jetzt Mitglied werden